Spring naar de inhoud
Home » Blog » #2 Voeding

#2 Voeding

Wat doet jouw voeding met je darmflora? En omgekeerd: wat doet jouw darmflora met jouw voeding? Nadat je de basiskennis over Darmflora en Gezonde Darmen hebt verworven, kom je te weten wat jij kan doen om jouw lichaam de beste spijsvertering te geven. Ook tijdens dit webinar krijg je gefundeerde, praktische tips waar je thuis zelf mee aan de slag kan.

Onze darmflora ontstaat op het eindpunt van de spijsvertering. Voedsel dat we zelf niet kunnen verteren, wordt voor ons toch bruikbaar gemaakt dankzij een team van biljoenen darmbacteriën. Doordat hun producten via de darm in onze bloedbaan terechtkomen, beïnvloeden ze onze totale gezondheid. Maar jezelf en je darmflora voeden gaat veel verder dan de inname van de juiste voedingsstoffen. Zo heb ik het in dit webinar bijvoorbeeld over de invloed van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cruciaal belang van biodiversiteit in je darmen.

Wat vorige deelnemers sterk vinden aan dit webinar:

“Veel wetenschappelijke onderbouwing… fijn, dat voelt betrouwbaar. En handige tips. Het hele verhaal is goed begrijpbaar uitgelegd en verbeeld.”

“Verrijkend, duidelijk en toegankelijk”

“Ik ben voortdurend zaken aan het doorvertellen aan mijn kinderen.

‘”Duidelijk uitgelegd; interessante materie; aangename stem; duidelijke slides

” Je bent een kei in het vertalen van moeilijke wetenschappelijke kennis naar eenvoudige mensentaal.”

Dit webinar is nog tot en met 31 mei 2023 beschikbaar on demand via de knop ‘Nu kijken’.

De kennis uit de webinars kan je (vrijblijvend) verankeren met een workshop.