Spring naar de inhoud
Home » Blog » #3 Geboorte

#3 Geboorte

Hoe groeit de darmflora van een baby? Welke factoren beïnvloeden dit proces? En wanneer kunnen probiotica zinvol zijn? Deze bijzondere periode wordt uitgebreid onderzocht: het is misschien wel het snelst evoluerend domein binnen de darmflora-wetenschap. Ook tijdens dit webinar breng ik je de recentste wetenschappelijke inzichten, en ik vertaal ze naar jouw dagelijkse realiteit.

Een volwassen darmflora telt 40 biljoen bacteriën. Dat van het ongeboren kind telt er nul. Tijdens de geboorte wordt het kind voor het eerst overspoeld door bacteriën. Maar het zal jaren duren tot zij haar eigen, unieke darmflora ontwikkelt.

De rijping van de darmflora gebeurt in continue wisselwerking met het immuunsysteem en de hersenontwikkeling. Wetenschappers spreken van een early window of opportunity: een periode waarin darmbacteriën heel veel kunnen betekenen voor de gezondheid van het kind – zelfs op latere leeftijd. 

In dit webinar sta ik stil bij de belangrijkste factoren die het rijpingsproces kunnen beïnvloeden: geboorte, (borst)voeding, anti- en probiotica…

Met dit webinar ondersteun ik de missie van postpartum.be.

Wat vorige deelnemers sterk vinden aan dit webinar:

De wetenschappelijke onderbouwing, de mogelijkheid tot interactie, de zachtheid waarmee het gebracht werd.”

“Overzicht – relativering – gevoel geven van de complexiteit en de onzekerheden, maar toch goede handvaten voor de eigen praktijk en vooral: steunende en zeer empathische, attente houding.”

Expertise en wetenschappelijke benadering. En dit dan toch kunnen uitleggen in klare taal en aan de hand van duidelijke schema’s. Heel professioneel.”

“Een hele mooie opbouw! De herhalingen zijn zeer nuttig, het maakt het verstaanbaar!”

Dit webinar is nog tot en met 31 mei 2023 beschikbaar on demand via de knop ‘Nu kijken’.

De kennis uit de webinars kan je (vrijblijvend) verankeren met een workshop.