Spring naar de inhoud
Home » Blog » Gezonde Darmen, Voeding & Geboorte

Gezonde Darmen, Voeding & Geboorte

In deze reeks van 3 webinars kom je te weten wat jij kan doen om zowel jouw volwassen lichaam als het lichaam van je baby of jonge kinderen rondom jou de beste spijsvertering te geven. Dit is een uitgebreidere versie van de webinarreeks Gezonde Darmen & Voeding, waarbij ik in een extra, derde webinar stilsta bij Darmflora en Geboorte.

Tijdens de geboorte wordt het kind voor het eerst overspoeld door bacteriën, maar het zal jaren duren tot het kind haar eigen unieke darmflora ontwikkelt. Ik vertel jullie alles over dit rijpingsproces, en over de verschillende factoren die dit proces kunnen beïnvloeden: zwangerschap, geboorte, borstvoeding

De rijping van het darmmicrobioom gebeurt samen, en in continue wisselwerking met het immuunsysteem en de hersenontwikkeling. Wetenschappers spreken van een early window of opportunity: een periode waarin darmbacteriën heel veel kunnen betekenen voor de gezondheid van het kind – zelfs op latere leeftijd.

“Hoe wonderbaarlijk alles ineen zit. Ik vond een zwangerschap, geboorte, borstvoeding al indrukwekkende fenomenen, maar er zit nog zoveel meer achter!”

“Holistische blik, de tips voor tijdens zwangerschap, geboorte, borstvoeding ga ik zeker meenemen als het zo ver is.”

“Stoelgangtransplantatie bij keizersnede; dit heb ik meteen doorverteld aan collega-vriendinnen.”

De kennis uit deze webinars kan je (vrijblijvend) verankeren met een workshop Groenten FermenterenBiodiversiteit op je Bord, Zuurdesembrood of Gefermenteerde drankjes. Inschrijven in combinatie met een workshop doe je via de pakketten in de webshop.

Wil je graag inschrijven voor meerdere workshops, dan kan je een kortingscode aanvragen via info@borntobemicrobial.be. Afzonderlijk inschrijven voor een workshop is enkel mogelijk indien het maximum aantal deelnemers niet bereikt is. Dit wordt enkele dagen voorafgaand aan de workshop aangekondigd via mijn social media.