Spring naar de inhoud
Home » Blog » #3 Geboorte

#3 Geboorte

Hoe groeit de darmflora van een baby? Aansluitend op de webinars over Darmflora, Gezonde Darmen en Voeding, kan je een derde webinar over Geboorte volgen. Ik breng je de recentste wetenschappelijke inzichten en vertaal ze naar jouw dagelijkse realiteit. Met dit webinar ondersteun ik de missie van postpartum.be.

Een volwassen darmflora telt 40 biljoen bacteriën. Dat van het ongeboren kind telt er nul. Tijdens de geboorte wordt het kind voor het eerst overspoeld door bacteriën. Maar het zal jaren duren tot zij haar eigen, unieke darmflora ontwikkelt.

De rijping van de darmflora gebeurt in continue wisselwerking met het immuunsysteem en de hersenontwikkeling. Wetenschappers spreken van een early window of opportunity: een periode waarin darmbacteriën heel veel kunnen betekenen voor de gezondheid van het kind – zelfs op latere leeftijd. 

In dit webinar vertel ik jullie alles over de verschillende factoren die het rijpingsproces kunnen beïnvloeden: geboorte, (borst)voeding, anti- en probiotica…

Ik breng je de recentste wetenschappelijke inzichten over Darmflora en Geboorte en vertaal ze naar jouw dagelijkse realiteit.

Wat vorige deelnemers sterk vinden aan dit webinar:

De wetenschappelijke onderbouwing, de mogelijkheid tot interactie, de zachtheid waarmee het gebracht werd.”

“Overzicht – relativering – gevoel geven van de complexiteit en de onzekerheden, maar toch goede handvaten voor de eigen praktijk en vooral: steunende en zeer empathische, attente houding.”

Expertise en wetenschappelijke benadering. En dit dan toch kunnen uitleggen in klare taal en aan de hand van duidelijke schema’s. Heel professioneel.”

“Een hele mooie opbouw! De herhalingen zijn zeer nuttig, het maakt het verstaanbaar!”

Inschrijven voor on demand webinars kan hier of via de knop ‘Nu kijken’. Inschrijven voor de live webinarreeks kan via de webshop. De kennis uit de webinars kan je (vrijblijvend) verankeren met een workshop.