Spring naar de inhoud
Home » Blog » Gezonde Darmen & Voeding

Gezonde Darmen & Voeding

Wat doet je darmflora met je darmen? Wat is een gezonde darmflora, en welke rol speelt onze voeding? In deze minireeks van twee webinars kom je te weten wat jij kan doen om jouw lichaam de beste spijsvertering te geven.

In het eerste webinar vertel ik hoe onze darmflora kan bijdragen aan Gezonde Darmen. Ik vertrek vanuit een wetenschappelijk kader en beantwoord vragen zoals: hoe ziet een gezonde darm eruit, wat kunnen we van onze darmflora verwachten, wat gebeurt er bij ziekte… De theorie wordt direct gekoppeld aan praktische toepassing onder de vorm van een ‘Eerste Hulp Bij Darm(flora)problemen’ checklist.

In een tweede webinar heb ik het specifiek over Darmflora en Voeding. Onze darmflora ontstaat op het eindpunt van de spijsvertering: voedsel dat we zelf niet kunnen verteren, wordt voor ons toch bruikbaar gemaakt dankzij een team van biljoenen darmbacteriën. Doordat hun producten via de darm in onze bloedbaan terechtkomen, beïnvloeden ze onze totale gezondheid. Maar jezelf en je darmflora voeden gaat veel verder dan de inname van de juiste voedingsstoffen. Zo heb ik het in dit webinar bijvoorbeeld over de invloed van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cruciaal belang van biodiversiteit in je darmen. Ook tijdens dit webinar krijg je gefundeerde, praktische tips waar je thuis zelf mee aan de slag kan.

Heb of werk je met jonge kinderen? Verwacht je een (klein)kind? Overweeg dan zeker ook om deze reeks uit te breiden met een derde webinar over Darmflora & Geboorte.

“Héél héél boeiend”

“Ongelooflijk wat er zich allemaal in de dikke darm afspeelt… Zo’n ontzettend belangrijk deel van ons lichaam! Moeten we meer koesteren!”

“Ik ben voortdurend zaken uit de lezing aan het doorvertellen aan mijn kinderen.

De kennis uit beide webinars kan je (vrijblijvend) verankeren met een workshop Groenten Fermenteren, Biodiversiteit op je Bord, Zuurdesembrood of Gefermenteerde drankjes. Inschrijven voor webinars én workshop(s) kan voordelig via de webshop.