Spring naar de inhoud
Home » Blog » Gefermenteerde drankjes

Gefermenteerde drankjes

Deze workshop start met een wetenschappelijke introductie over darmflora, gezondheid en gefermenteerde frisdrank. Nadien laat fermentista Eva van Eden Lab ons proeven van de eindeloze mogelijkheden om zelf gefermenteerde frisdranken te maken op basis van wilde gisten en kombucha.

We gaan aan de slag met de eetbare weelde die de lokale omgeving ons te bieden heeft, en maken natuurlijke bubbels die verfrissing kunnen brengen in de komende zomermaanden. Je leert hoe je een kombucha, ginger bug en wilde gist opstart en onderhoudt. We ‘vangen’ zelf een wilde gist, en maken een tweede ferment. Je gaat naar huis met je zelfgemaakte frisdrank in beugelfles, twee starters, een geïllustreerde handleiding, én een heleboel inzichten over darmflora en gezonde voeding.

Deze feestelijke workshop wordt slechts 1 keer per jaar, in juni, georganiseerd. Dan toast ik graag samen met jullie op het einde van het webinar-traject.